Marknadsföring på Internet

Marknadsföring på Internet är ett brett begrepp som till stora delar kan liknas vid allt det som kännetecknar traditionell marknadsföring. Nedan sammanfattar vi några av de mest slagkraftiga sätten att marknadsföra sig på Internet.

Att träffa rätt

Den största fördelen med internetmarknadsföring är möjligheten att synas på rätt ställe, vid rätt tillfälle mot rätt målgrupp. Ett begrepp som på ett bra sätt sammanfattar just detta är ”Inbound marketing”. Med detta avses att man jobbar med marknadsföring på ett sådant sätt att avsändaren (säljaren) fokuserar på att bli hittad av kunden. Tack vare sökmotorer som Google och sociala nätverk som Facebook och LinkedIn ges man som annonsör enorma möjligheter att rikta resurser avsatta för marknadsföring på rätt målgrupp.

”Många små saker har blivit stora med rätt marknadsföring” – Mark Twain

Kostnadseffektivt

Planerad och välorganiserad marknadsföring på Internet är många gånger en bra investering. Genom att synas där ens potentiella kunder finns med riktade budskap ökar man möjligheterna till att få bra avkastning. Istället för att annonsera brett och hoppas att så många som möjligt av ens potentiella kunder ser ens budskap, är det möjligt att för samma investering synas flera gånger om just där dina kunder letar eller finns. Det är av just denna anledning vi ser att marknadsföring på Internet ökar medan många stora tidningar brottas med minskade annonsintäkter.

Mätbart

Tack vare användandet av analys- och spårningsverktyg kan man som annonsör mäta effekten av sin marknadsföring på Internet. Det går att ställa upp en mängd parametrar som man kan mäta. Förutom rena trafikflöden in på t ex en hemsida kan man även mäta kvalitén på besökarna, hur de hittade till hemsidan, hur länge de stannade och väldigt mycket mer. Genom att låta mäta och analysera sina insatser kan man optimera allt från sina trafikkällor till sitt innehåll på hemsidan. Resultatet blir en bättre avkastning på de resurser man avsätter.

De vanligaste metoderna

Det finns en uppsjö av metoder som kan användas för att marknadsföra sig på Internet och eftersom Internet är en extremt dynamiskt värld tillkommer det ständigt nya sätt att marknadsföra sig på. Bland de vanligaste metoderna finner du begrepp som ”Sökmotoroptimering”, ”Sponsrade länkar”, Affiliate marknadsföring”, ”Bannerannonsering”, E-postmarknadsföring”, ”Annonsera på Facebook” m.fl.

SEO Sverige erbjuder

Vårt utbud av marknadsföring på Internet är brett. Våra största områden sätt till omsättning är dock:

SEO, Sökmotoroptimering

Sponsrade länkar, Google AdWords

Annonsera på Facebook

/Fredrik Westlund

Ring upp mig!

Ange ditt telefonnummer så ringer någon av våra experter upp dig.

Alternativt ring oss på 040-882 70 eller maila oss.