Google AdWords

Google AdWords är en hörnsten i de flesta digitala marknadsföringskampanjer. Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri konsultation – tillsammans når vi framgång!

Marknadsföring med Google AdWords

Få full kontroll över din marknadsföring – hela vägen från annonstext till mätbara resultat, och allt där i mellan. Till skillnad från traditionell marknadsföring, har du med Google AdWords kontroll över vem ditt budskap når fram till, var det visas och till vilken kostnad – och allt är mätbart. I det stora hela handlar det om att med hjälp av AdWords driva relevant trafik till din webbplats, där den förhoppningsvis konverteras till befintliga kunder. För att nå så stor del av den surfande befolkningen som möjligt, delas Google AdWords upp i två delar.

Söknätverket - Det mesta börjar med en sökning!

När någon söker efter en produkt eller tjänst som ditt företag kan leverera, vill du såklart synas i dennes sökresultat – och gärna högst upp. Genom en AdWordskampanj i söknätverket är detta inte långt borta. Rätt kalibrerat går det knappt att exponeras för en mer relevant målgrupp, och du betalar dessutom inte något för att synas, utan enbart vid faktiskt klick. En genomtänkt kampanj i Google AdWords söknätverk är ofta första steget i din nya digitala marknadsföringsstrategi.

Displaynätverket – Att synas är att finnas

Vill du nå även de som inte är medvetna om deras behov än, och dessutom på deras favoritwebbplatser? Eller kanske för dem som tidigare varit inne på din sajt och visat intresse, men inte genomfört något köp? I så fall är Googles Displaynätverk den perfekta lösningen. Här ryms miljoner av webbplatser – såsom Youtube, Metro och Blogger - och alla har avsatt yta för relevanta annonser. Du som annonsör kan bestämma själv vilka webbplatser du vill exponeras på, vilken målgrupp och pris. Detta är en utmärkt lösning för dig som vill bygga ditt varumärke och locka nya kunder. I kombination med en sökkampanj får du en helhetslösning för din digitala kampanj och en stadig grund att stå på.

Google AdWords placering i sökresultatet

Varför använda Google AdWords?

Google AdWords (sponsrade länkar) är det snabbaste och mest slagkraftiga sättet att nå ut med sitt budskap. Det är enkelt att komma igång, men kan vara svårt att bemästra.

Det finns fördelar och det finns nackdelar. De positiva egenskaperna överväger dock det negativa om man lyckas analysera förutsättningarna, tar fram en strategi och har is i magen.

I Sverige och runt om i världen dominerade katalogföretagen när det gällde många företags annonsbudgetar. I dag ser verkligheten helt annorlunda ut. Många katalogföretag har svårt att motivera sina erbjudande med färre kunder till följd. Motsatt är det för sökmotorernas sponsrade länkar som visar en tillväxt år efter år. Framförallt för att man relativt enkelt kan mäta resultatet, men även p g a några av de andra positiva aspekterna med sponsrade länkar som är:

  • Du betalar enbart när någon klickar på Din annons.
  • Inga avtalsperioder eller komplicerade sätt att sluta med annonseringen.
  • Inga krav på minimumdebitering *
  • Det krävs ingen extra kostsam mjukvara för att mäta resultatet.
  • Du har tillgång till dina annonser hela tiden och kan konfigurera budget, annonstext, sökord mm i realtid.

Med alla dessa fördelar skulle man kunna tro att samtliga företag i Sverige använder sig av sponsrade länkar. Så är dock inte fallet och det finns därför goda möjligheter för ditt företag att hoppa på tåget redan nu för att dra nytta av de konkurrensfördelar som det ger.

Konkurrensen varierar beroende på vilken bransch som man är verksam i. Det finns otaliga exempel på stora företag som spenderar väldigt höga belopp varje månad på sponsrade länkar. Många av dessa företag hanterar dock sina annonskampanjer på ett slarvigt och långt från optimalt sätt. Till följd av detta betalar de onödigt mycket för sina klick och syns de dessutom på fel sökord resulterar många av klicken i bortkastade pengar.

Att låta oss hantera ditt företags engagemang av sponsrade länkar är därför en investering väl värd sina pengar.

Sponsrade länkar är ett utmärkt komplemt till sökmotoroptimering!

Kontakta oss redan idag för mer information och prisförslag!

Ring upp mig!

Ange ditt telefonnummer så ringer någon av våra experter upp dig.

Alternativt ring oss på 040-882 70 eller maila oss.