Google AdWords

Google AdWords (sponsrade länkar) är det snabbaste och mest slagkraftiga sättet att nå ut med sitt budskap. Det är enkelt att komma igång, men kan vara svårt att bemästra.

Det finns fördelar och det finns nackdelar. De positiva egenskaperna överväger dock det negativa om man lyckas analysera förutsättningarna, tar fram en strategi och har is i magen.

I Sverige och runt om i världen dominerade katalogföretagen när det gällde många företags annonsbudgetar. I dag ser verkligheten helt annorlunda ut. Många katalogföretag har svårt att motivera sina erbjudande med färre kunder till följd. Motsatt är det för sökmotorernas sponsrade länkar som visar en tillväxt år efter år.

Varför använda Google AdWords?

Framförallt för att man relativt enkelt kan mäta resultatet, men även p g a några av de andra positiva aspekterna med sponsrade länkar som är:

  • Du betalar enbart när någon klickar på Din annons.
  • Inga avtalsperioder eller komplicerade sätt att sluta med annonseringen.
  • Inga krav på minimumdebitering *
  • Det krävs ingen extra kostsam mjukvara för att mäta resultatet.
  • Du har tillgång till dina annonser hela tiden och kan konfigurera budget, annonstext, sökord mm i realtid.

Med alla dessa fördelar skulle man kunna tro att samtliga företag i Sverige använder sig av sponsrade länkar. Så är dock inte fallet och det finns därför goda möjligheter för ditt företag att hoppa på tåget redan nu för att dra nytta av de konkurrensfördelar som det ger.

Konkurrensen varierar beroende på vilken bransch som man är verksam i. Det finns otaliga exempel på stora företag som spenderar väldigt höga belopp varje månad på sponsrade länkar. Många av dessa företag hanterar dock sina annonskampanjer på ett slarvigt och långt från optimalt sätt. Till följd av detta betalar de onödigt mycket för sina klick och syns de dessutom på fel sökord resulterar många av klicken i bortkastade pengar.

Att låta oss hantera ditt företags engagemang av sponsrade länkar är därför en investering väl värd sina pengar.

Sponsrade länkar är ett utmärkt komplemt till sökmotoroptimering!

Kontakta oss redan idag för mer information och prisförslag!

/Fredrik Westlund

Ring upp mig!

Ange ditt telefonnummer så ringer någon av våra experter upp dig.

Alternativt ring oss på 040-882 70 eller maila oss.