Google Ads seo sverige

Google Ads Grants

Google Ads Grants – Gratis annonsering för ideella organisationer

Sedan 2003 har Google Grants hjälpt över 100 000 ideella organisationer världen över att synas online. Detta globala initiativ är tillgängligt i över 50 länder och erbjuder gratis annonseringspengar från Google. Det ackumulerade värdet på satsningen överstiger idag 100 miljarder kr.

I korthet kan man beskriva tjänsten som ett filantropiskt projekt från Google som riktar sig mot välgörenhetsorganisationer. Det finns en del regler att förhålla sig till och för att få ut så mycket som möjligt av sitt engagemang så gör man klokt att följa dessa regler och att arbeta med annonskontot på ett sätt som är anpassat för just Google Grants.

Nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna vi brukar att få.

Vem kan använda Google Ads Grants?

Ideella organisationer som uppfyller en aktuell giltig klassning som välgörenhetsorganisation. Det är inte möjligt för myndigheter och statliga organisationer (samt deras underordnade satsningar) att få sina ansökningar godkända.

Vilka är kraven för Google Ads Grants?

Förutom att vara klassad som en välgörenhetsorganisation så finns det av Google satta regler man måste förhålla sig till. Detta innefattar bl a en del krav på själva webbplatsen och hur annonskontot hanteras.

Hur mycket annonsbudget får man?

Taket är satt till 10 000 USD per månad vilket beroende på växlingskurs motsvarar ca 100 000 SEK och för tillfället mer därtill.

Hur länge kan man använda sig av Google Ads Grants?

Det är i sig inte ett tidsbegränsat engagemang med ett utgångsdatum

Så länge man uppfyller de krav som man godkändes för under registreringsprocessen samt uppfyller de månadsvisa kraven kopplat till annonskontots prestation och relevans, så kan man använda sig av tjänsten löpande och ha stor nytta av den.

Kom igång med Google Ads Grants!

Representerar du en välgörenhetsorganisation och tycker att detta verkar intressant så kontakta oss gärna. Vi har över 10 år erfarenhet av att hantera annonskonton kvalificerade för Google Grants och kan vara behjälpliga genom hela processen.

Några av de kunder som vi har hjälpt med Google Ads Grants

Logga-alzheimer fonden 300x123

Behöver du hjälp med Google Ads Grants?

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
GDPR