Google shopping ikon SVG

Google Shopping

Google Shopping och e-handel?

Driver du e-handel och suktar efter fler köp? Då är kanske inte bara textannonser ultimat för Dig, varför inte utforska vad Google Shopping har att erbjuda? Google Shopping kan jämföras med ett skyltfönster som framhäver e-handlarnas produkter på ett tydligt sätt.

En bild på din produkt samt dess titel, pris, namnet på din butik och mycket annat ger eventuella kunder en bra bild av dina erbjudanden. Det är med andra ord en enorm tillgång och näst intill ett måste för e-handlare. Med Vår hjälp är det dessutom inte komplicerat!

Google Shopping seo sverige annonsering

SEO Sverige är certifierade inom Google Shopping. Precis som med annonsering i Google Search vill du synas i sökresultatet och gärna högst upp och endast betala när någon klickar på din annons.

Förutom fördelarna med annonsering i Search, kommer din annonsering med Google Shopping sannolikt att leda till:

  • Mer trafik och fler potentiella kunder. Detta beror på de välgrundade köpbeslut eventuella kunder kan fatta med produktinformationen som syns direkt i din annons.
  • Enkel och butiksfokuserad kampanjhantering. I Google Shopping använder man något som kallas Merchant Center där du definierar dina produktattribut utifrån ditt produktsortiment som du ser direkt i Google Ads. I en Shopping-annons utgår man alltså från dessa attribut istället för sökord.
  • Bredare närvaro, då din text- och Shopping-annons kan visas samtidigt om det är relevant.
  • Effektiv rapportering och konkurrensinformation. Du behöver inte skapa nya produktgrupper för att se statistiken för en viss typ av produkt, eftersom det går att filtrera produktvyn. Statistiken går dessutom att anpassa efter önskad detaljnivå. Använd även benchmarking för att jämföra med konkurrenter.

I USA kommer över 30 % av e-handlarnas trafik från Google Shopping och det är en trend som fortsätter att växa, även i Sverige, då man ser fördelarna. Bra konvertering, stora möjligheter att synas mer och allt större möjligheter att ha en målinriktad annonsering. Svårt att tacka nej till!

Google Shopping & SEO Sverige

SEO Sverige Malmö är certifierade Google Partners, och med mer än tio års erfarenhet av Ads vet vi vad som krävs för en framgångsrik digital kampanj via Google Shopping. Vi strävar alltid efter kundens förtroende – något som vi vet måste förtjänas. Genom att pedagogiskt förklara och analysera alla möjliga tillämpningsområden på just din marknad och för ditt företag, når vi önskade resultat – tillsammans!

Behöver du hjälp med Google Shopping?

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
GDPR

Läs mer om SEO Sverige och våra tjänster