Filtrera bort dina egna besök i Google Analytics

Om du arbetar med Google Analytics och ofta själv besöker din hemsida, så loggas även dina besök och din statistik blir missvisande. Så här gör du för att filtrera bort din egna besök!

Börja med att logga in på ditt konto. Även om du bara har en domänadress eller flera kopplade till ditt konto, så är tillvägagångssättet detsamma, men det kan skilja sig lite på utseendet.

När du är inloggad så börjar du med att klicka på Administratör som du finner högst upp till höger (se bild).

Google Analytics Administratör

När du väl klickat på Administratör så kommer du till sidan Kontoadministration (se bild) och där klickar du på din domän/hemsida eller den domän som du vill lägga till ett filter på som inte loggar din egen aktivitet på din hemsida.

Google Analytics Kontoadministration

När du klickat på domänen/hemsidesnamnet så kommer du till sidan där du kan välja fliken Filter (se bild). Välj filter!

Google Analytics Filter

Skapa nytt filter

Nu väljer du +Nytt filter som står under Egenskaper, så att du får upp sidan Lägg till filter i profilen. Fyll sedan i enligt bilden nedan, men ange din egen IP-adress. Om du inte känner till IP-adressen så kan du hitta den genom att ex. surfa in på denna sida http://www.whatismyip.com.

Google Analytics Lägg till filter

Se till att använda filter på rätt profil om det står flera adress i den vänstra kolumnen. Avsluta det hela med att Spara.

Nu kommer inte besök från den IP-adress du angav loggas i din statistiken för din egna hemsida.